Vacaturebank

Opzoek naar een leuke bijbaan tijdens je verpleegkunde studie? 

Stop met zoeken en neem hieronder een kijkje! Wie weet zit jouw passende bijbaan in de zorg er wel tussen?


  • Mantelzorgondersteuner bij Mantelaar, meer dan een bijbaan!

Veel mantelzorgers zijn overbelast. Bij Mantelaar bezoek je de cliënt (zorgvrager) om taken van de mantelzorger (bijvoorbeeld de echtgenoot, een kind of broer) over te nemen, zodat zij of hij weer wat tijd voor zichzelf heeft. Jij komt bij gezinnen of ouderen thuis op bezoek voor zorg, praktische hulp én gezelschap. Daarmee help je niet alleen de mantelzorger, maar ook jouw cliënt om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Je bent van onschatbare waarde!
De bijbaan is heel flexibel; je kunt zelf bepalen welke dagen en uren bij je passen. Ook hoef je nog geen zorgervaring te hebben. Tegelijkertijd doe je maatschappelijk relevant én ontzettend dankbaar werk.

- Functie
Mantelzorgondersteuner

-Taakomschrijving

Bij Mantelaar bezoek je meestal één of meerdere vaste cliënten en biedt hen gezelschap, praktische hulp en soms ook zorg. Je kan bijvoorbeeld oppassen bij iemand met dementie, gezelschap bieden voor iemand die eenzaam is, samen een terrasje pikken, spelletjes doen, helpen bij de boodschappen of post, buiten wandelen of een rondje maken met de rolstoel, meegaan bij bezoek aan het ziekenhuis, kleine klusjes in en rondom huis doen, de kinderen even ‘overnemen' of helpen met wassen en aankleden. De taken liggen in het verlengde van je studie en vormen relevante werkervaring voor je toekomstige carrière.

Jij kunt van tevoren aangeven bij welk type taken je zou willen helpen en beslist zelf of je een cliënt ‘aanneemt’. De dagen en tijden waarop je jouw cliënt bezoekt, stem je samen met de cliënt of de mantelzorger af. Hierdoor is het goed te combineren met je studie.
De bezoeken zijn tenminste 2 uur achter elkaar. Zo is er écht tijd en aandacht voor elkaar en bouw je al gauw een mooie band op. Een groot deel van onze cliënten heeft tussen de 2 en 4 uur per week hulp nodig. Daarnaast krijgen wij aanvragen voor slaapdiensten van 9 uur en soms zelfs bezoeken van 24 uur lang, bijvoorbeeld als de mantelzorger een weekendje weg wil. Naast jouw vaste cliënt(en), kun je ook bijspringen voor tijdelijke hulpvragen! Het werk is daardoor gevarieerd.

- Uurloon/schaal
Je uurloon ligt tussen de € 8,14 - € 15,50 en is afhankelijk van je leeftijd. Daarnaast bieden wij een ontwikkelingstraject met (vaktechnische) trainingen aan onze Mantelaar Academy. Na het doorlopen hiervan, verdien je al gauw een € 1,00 per uur extra!

- Wat bieden wij?
· Relevante werkervaring
· Een maatschappelijk betrokken (bij)baan
· Toffe trainingen over o.a. dementie en ADL
· Diverse diensten (dag, nacht en 24-uurszorg)
· Flexibiliteit
Wat verwachten wij van jou?
· Je volgt een (para)medische studie (2e jaar MBO 4 of hoger)
· Je bent 18 jaar of ouder
· Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar
· Je hebt een echt zorghart

Meer weten? Zorgstudent Milou vertelt in deze video over haar ervaringen bij de familie Mulder. Ook kun je een kijkje nemen op onze website.
Meteen aanmelden? Leuk! Dat kan via het aanmeldformulier. Na een eerste screening (om te bekijken of je voldoet aan de belangrijkste vereisten), zullen we je bellen voor een telefonische kennismaking. 
 
 
E-mailen
Instagram